Presenttips till uteplatsen och trädgård som passar året om


Publicerat den 05 december 2022 i kategorin Sponsrade inlägg

Att köpa en något i present som passar till uteplatsen eller trädgården är ofta ett säkert kort. Fördelen är att det finns mycket att välja på utifrån personens intresse i alla prisklasser. Det gäller om personen har en stor trädgård till en mindre balkong.

Här får du tips på lite större presenter som passar vid speciella tillfällen, eller om ni är flera som vill ge något speciellt till mindre gåvor. Du får även tips på vad du ska tänka på om du köper presenter online.

1. Lite större gåva – möbler till uteplats eller trädgård

Att köpa möbler till uteplatsen kan vara bra om ni går ihop till en lite större present. Önskar sig personen möbler eller dekoration till uteplatsen och trädgården har VidaXL ett stort utbud online. Bland annat utebord i många olika storlekar och för olika ändamål.

I en stor trädgård kan ett mindre set med utemöbler skapa en perfekt oas. För den som har balkong finns det speciella bord som hängs på balkongräcket med stolar som tar liten plats. Det ger möjlighet att njuta av långa stunder utomhus.

2. Ljuskällor som skapar mysig stämning

Lampor och andra ljuskällor för utomhusbruk är en perfekt gåva året om. Det finns allt från vackra ljushållare till dekorationslampor som skapar trivsel utomhus. Tänk på att det ska harmonisera med personens stil och övriga saker i trädgården.

En viktig detalj är att det är bra om gåvan inte kräver anslutning till elnätet om personen inte specifikt önskat det. Det finns vackra alternativ med laddningsbara batterier eller som har solceller.

3. Till den odlingsintresserade

Redskap för odling som planteringsredskap och krukor till odling är passar alltid till den som gillar att odla. Det finns även miniväxthus som är en perfekt present till den som gillar att odla året om. Andra gåvor är arbetsredskap, det kan vara allt från arbetshandskar till sekatörer.

Gillar personen att odla örter på balkongen finns det också gåvor som passar. Ett bra redskap är örtsaxen, du kan även ge bort odlingsset med spännande örter som är mindre vanliga.

4. Något som passar hela familjen

Består hushållet av flera personer och barn kan det vara trevligt med något som passar alla. Bland annat spel för utomhusbruk som passar till hela familjen. Det kan vara klassiska spel som kubb eller andra sällskapsspel som passar både vuxna och barn. Du kan även välja mer årstidsbundna presenter som passar till vattenlekar.

Ånger vid köp online

Glöm inte att det finns en lagstadgad ångerrätt vid distansköp i Sverige och inom EU. Den gäller upp till 14 dagar. Däremot om du beställer specialtillverkad present eller gåva gäller inte ångerrätten. Det kan vara ett måttbeställt bord eller där presenten tillverkas utifrån en viss beskrivning.

Studiebesök hos Leksaksbilar.se


Publicerat den 16 oktober 2022 i kategorin Reportage

Leksaksbilar brukar stå på många barns önskelistor till tomten. Idag fick jag lära mig att även många äldre män köper bilar till sig själva. Jag som driver önskelista.se har nämligen varit på studiebesök hos Jonny Elofsson som driver Leksaksbilar.se.

När jag ska ta en bild på jonny så ropar han ”Vänta, jag måste ju hålla i lite bilar” och grabbar tar i en hög som är på väg till en kund.

Nätbutiken drogs igång för mindre än ett år sedan och Jonny har redan fått ihop det kanske största sortimentet av leksaksbilar i Sverige. Trots detta står det bilar överallt på golvet i det lilla kontorsutrymmet. ”Alla bilar på golvet har jag inte hunnit lägga in i nätbutiken” säger Jonny och skrattar. ”Allt tar tid när man startar upp ett sådant här projekt, speciellt att lägga in nya bilar, men nu har jag köpstopp för nya produkter”. Däremot kommer han att fylla på med varor som tar slut.

Bilderna på golvet ska läggas in i lagret.

I lagret råder annars ett organiserat kaos. Jonny har stenkoll på sina produkter och när en sopbil väcker mitt intresse så kommer han med förslag på 2-3 alternativ. Han vet också var de ligger bland alla hyllmeter av bilar. Det slutar med att han säger att han nog har två sopbilar som han inte hunnit lägga in i nätbutiken än, och mycket riktigt så ligger de på golvet i kontoret. En av dem blir en perfekt present att ta med hem till sonen.

Under besöket berättar Jonny att de även har ett stort sortiment av modellbilar. Det var en nisch han knappt visste fanns när han startade butiken. Här är det mest äldre män som är kunder. De samlar på unika utgåvor och likt exklusiva whiskeyflaskor så är de ofta numrerade. Andra köpare av modellbilarna är familjer som vill ha en lika dan bil som de själva äger, fast i miniformat. Detta gäller tydligen även leksaksbilarna.

”Här bakom skrivbordet ligger de finare bilarna”

När jag frågor om julhandeln så kan han inte ge någon prognos. ”Det är första julen, jag är glad om försäljningen går upp lite, men fokus nu är att få upp fler produkter”.

Vi tackar Jonny för ett spännande besök. Lycka till och hoppas att många barn och gubbar blir glada för en bil i julklapp!

Årets julklapp 2021


Publicerat den 07 december 2021 i kategorin Tips

Den 17 november presenterades årets julklapp 2021 av HUI-research:

Evenemangsbiljetten

Motiveringen löd:

”Efter ett och ett halvt år i socialt ide med hemarbete, videosamtal och mjukisbyxor är det dags för svenskarna att återigen leva livet tillsammans med andra. Från fjälltoppar till fotbollsmatcher, tv-soffan till teaterscenen och videosamtal till verklighet. 2022 kommer präglas av socialt umgänge, rekreation och uppdämt behov av att uppleva. Årets julklapp 2021 är evenemangsbiljetten.”

Tyvärr dök omikron-varianten av Covid-19 upp bara en kort tid efter att detta tillkännagavs. Återigen ökade restriktionerna och julbord ställdes in. Var detta en feltajmad årets julklapp?

Självklart inte. Det tyder bara på vi faktiskt behöver komma ut i sociala sammanhang 2022. Därför har vi samlat några förslag på årets julklapp 2021 i vår lista nedan.

10 evenemangsbiljetter att ge i julklapp 2021

 • Konsertbiljetten – Nu är det så länge sedan vi fick gå på konsert att vi knappt kommer ihåg hur det var. Allt från biljetter till fyllda arenor till mindre kvarterslokaler finns som alternativ.
 • Teaterbiljetten – Här finns det alltid något som passar. Allt från pretentiös kulturteater till buskis. Vet du inte vad mottagen är intresserad av? Ge ett presentkort!
 • Biobiljetten – Alltid uppskattad! Biograferna har överlevt det mesta. Allt från tv i hemmet till hemmabioanläggningar.
 • Entrébiljetten – Varför inte köpa ett årskort till Skansen eller Gröna Lund? Då får du tillgång till sommarens Allsång eller konserter.
 • Sportbiljetten – Här finns det också något som passar de flesta. Allt från biljetter till fotbollsmatcher till dressyr.
 • Kursbiljetten – Gå en kurs tillsammans med mottagaren av julklappen, eller låt denne lära känna nya personer på kursen. Leta bland lokala aktörer som tex. Skeppsholmsgården i Stockholm som erbjuder smideskurser, svetskurser m.m.
 • Festivalbiljetten – De flesta kanske tänker på musikfestivaler för unga med öl och billiga tält? Tänk bort det, en googling bort hittar du allt från jazz- till visfestivaler.
 • Tåg-/bussbiljetten – Glöm inte bort resan till evenemanget. Gör ett eget presentkort där du bjuder på en evenemangskväll i en annan svensk stad.
 • Stand-up-biljetten – Finns det något roligare än en rolig kväll med stand-up? Finns i de flesta städer runt om i Sverige.
 • Melodifestivalen – Vet du att den som ska få julklappen gillar melodifestivalen? Då har du ett givet alternativ.
 • Mässbiljetter – Blir 2022 året då vi äntligen får uppleva båtmässan, chokladmässan och villamässan igen?

Oavsett så ska du komma ihåg att du ger bort ett minne när du ger bort när du ger bort en evenemangsbiljett.

Roligare paket till årets julklapp 2021

Det blir väldigt många tunna paket om alla ska slå in biljetter och lägga under granen. Ett tips är att förutom själva biljetten ge bort något som hör till evenemanget. Ger du tex bort en konsertbiljett? Köp en CD till artisten och slå in tillsammans med biljetten. Ger du bort biobiljetter? Poppa en påse popcorn och gör på samma sätt. Fotbollsbiljetter? Tejpa fast biljetterna på en fotboll och ge bort. Du förstår nog poängen 🙂

God jul!

Önskar vi på Önskelista.se

Perfekta klapparna att önska till din Samsung


Publicerat den 26 september 2021 i kategorin Sponsrade inlägg

Hösten kommer allt närmare och i sinom tid övergår den till vinter. December innebär för många en ganska hektisk tid med planering och inköp. Stress och jäkt och visst tänker man samma sak varje år, “nästa år ska jag börja med klapparna tidigt”. Och än finns det tid att hitta klappen till storasyster, moster eller kanske mamma. När du ändå passar på, ta en titt på vad du själv önskar dig också.

Det finns mängder av roliga och fräcka tillbehör för alla som vill göra sin mobiltelefon lite mer personlig. De flesta av oss har med telefonen oavsett om vi tränar, går ut på puben eller umgås med vänner och det finns gott om tillbehör för alla oavsett telefonmodell.

Telefonen är idag en av våra viktigaste prylar för många av oss. Om du har en smartphone är den inte bara en telefon längre utan här har du kalender, adressbok, appar och handlingslista. Tillbehören till våra telefoner blir dessutom fler och fler och det enklaste sättet att göra sin telefon personlig är med till exempel utbytbara skal. Varför inte passa på att låta årets julklappar spegla mobilens viktiga funktion.

5 tips att önska eller ge bort i jul

Mobilskal – enkelt sätt att piffa upp telefonen

Väckarklocka med inbyggd termometer och trådlös laddning – perfekt till mormors nya telefon.

Multiladdare – till den som aldrig har någon laddare som passar.

Fodral att fästa på cykel eller barnvagn – bra oavsett om man följer en karta eller letar Pokémon.

Hörlurar – för att kunna slappna av med en ljudbok när julhetsen lagt sig.

Det finns idag gott om tillbehör för att både skydda sin telefon och göra den personlig. Vem blir inte glad för den omtanken i jul? Hos themobilestore.se hittar du Galaxy S10 case och andra tillbehör till din Samsung-mobil.

Förekomsten med utbytbara skal till mobiltelefonen hängt med sedan mobiltelefonen slog igenom i bredare skala i princip och det är inte bara ett sätt att utmärka telefonen och göra den mer personlig. Ett bra mobilskal är även ett bra skydd för din telefon, så att du slipper stötskador eller sprickor i displayen.

Hos The Mobile Store finns även reservdelar till mobiltelefoner, ibland är olyckan framme och man lyckas spräcka glaset eller så behöver batteriet bytas.

The Mobile Store lanserades 2005 med ambitionen att skapa Sveriges ledande butik för mobiltillbehör och mobilskal online. Hos The Mobile Store hittar du ett av Sveriges största sortiment av mobilskal och mobiltillbehör med en bredd från de allra lyxigaste tillbehören till de riktigt billiga. Man letar världen över efter de produkter som har högst kvalitet till lägst pris, och kan därför stoltsera med tillbehör och skal som inte går att hitta hos någon annan butik online i Sverige. Som kund kan du alltid räkna med 365 dagar öppet köp, låga priser, enkla returer, snabb och kostnadsfri frakt och en kundtjänst som sätter dig som kund i fokus. Allt för att din köpupplevelse ska vara så bra som möjligt.

Hitta rätt smak för dig


Publicerat den 09 juni 2021 i kategorin Tips

Det finns kaffe som smakar just kaffe, sen finns det kaffe som är smaksatt med en eller annan smak.  Det finns många smaker som man skulle kunna tänka sig skulle gifta sig med kaffe, men endast några få som faktiskt gör det.

Precis som våra grannländer så dricker vi en hel del kaffe i Sverige. Siffrorna över kaffedrickandet brukar variera men vi är definitivt i topp i världen när det kommer till hur mycket vi konsumerar per person.

Det finns, som vi alla känner till, många olika sorters kaffe. Beroende på hur det tillreds eller om man tillsätter exempelvis mjölk skapas en ny upplevelse. Skummas och värms mjölken ökar möjligheten till variation. Att ta en latte eller en cappuccino när man är på café tillhör standard bland svenskarna idag. Annat var det för 20 år sedan.

Då var det kaffe med mjölk eller utan, vissa hade i och för sig socker i. Sen fanns det olika former av snabbkaffe, det var dock ofta rätt dålig kvalitet på snabbkaffet. Idag ser det som sagt annorlunda ut. Vi är mer öppna för olika varianter, vi dricker dock dessa mest när vi är ute och en barista tillreder den åt oss.

Hemma är det främst filterkaffe bryggt i en kaffekokare som gäller. Vissa har dock bytt upp sig till en maskin som brygger med kapselteknik, till exempel med en av Senseo modeller. Då använder man, istället för ett filter där man placerar malda bönor, en kapsel som är fylld med malt kaffe. Detta bevarar exempelvis smaken på ett bättre sätt.

Bekvämligheten styr

Många är som sagt intresserade av kaffe med smak, men det blir sällan så när man är hemma. Anledningen till att det ser ut så här är nog beroende av två huvudsakliga faktorer.  För det första känner många inte till att möjligheten finns. Sen styr bekvämligheten till stor del.

För de flesta så ser man stora, dyra espressomaskiner som ska förvärmas och ställas in framför sig. Man tänker även att man ska lära sig skumma mjölk på ett korrekt sätt och dessutom hälla den på ett specifikt sätt. Men det är långt ifrån hur enkelt det kan vara.

Med hjälp av en kapselmaskin kan du skapa både latte och cappuccino i ditt hem. Utan att bygga om köket för att få plats med en snygg, men stor espressomaskin eller lära dig skumma mjölk. Kaffet kommer i kapslar, precis som vanligt. Förfarandet för att brygga dem skiljer sig inte heller från hur man brukar göra.

Det finns dessutom sötare varianter som varm choklad för den som föredrar det. Du behåller alltså din kapselmaskin, du väljer bara en annan smak på innehållet av kapslarna. Det är alltså väldigt enkelt att variera sitt kaffe, även hemma.

Topp tre önskningar till nästa jul


Publicerat den 28 maj 2021 i kategorin Sponsrade inlägg

Denna artikeln innehåller annonserat innehåll.

Visst är det det samma nästan varje år, att man längtar och längtar till julen och tänker på alla de fina grejer man vill önska sig. Men när det blir december och ens familj och vänner frågar vad man önskar sig, då är man helt blank. Det är så frustrerande och det slutar oftast med att man bara önskar sig något man faktiskt behöver, vilket känns lite tråkigt.

Men frukta inte, för här får du de bästa tipsen på vilka härlig presenter du bör önska dig till nästa jul. Här hittar du både något för dig själv, men också tips på presenter till dem som har allt.

Det perfekta plagget till julen

Hkääner du igen dig i detta? Julen närmar sig med stora steg och varje dag blir du mer och mer osäker på vad du ska önska dig. Ska det vara den nya boken som du köpt till din äldre släkting, eller ett par nya strumpor som du behöver? Inget av detta känns som givna julklappsönskningar, men håll i hatten för här kommer världens tips: En jultröja.

Varför ens stanna där? Varför inte önska sig en julpyjamas, då har du verkligen allt du behöver för en oförglömlig jul. Det kommer helt klart väcka avund hos din familj som alla kommer vilja önska sig sin egen nästa år.

Ett bonus det detta är att man får den perfekta julkänslan direkt när man tar det på sig. Det är ett stensäkert sätt att sätta gång i julmyset varje gång.

En present som fortsätter med att ge

Visst är det extra kul om man får en present som håller länge och kan njutas av flera gånger? Ett supertips är då att önska sig en present som har flera användningar. Till exempel en kur med 10 besök, det kan vara allt från ansiktsbehandlingar till massage eller nagelbehandlingar. Då kan nu njuta av din present igen och igen. Detta koncept finns för flera olika typer av tjänster så det finns garanterat något för dig med.

Detta är också en rolig present att ge någon som du vill pyssla lite om. De kommer bli jätte överraskade över den kreativa presenten och känna sig fräscha varje gång de använder den.

En upplevelse som slår alla

Ja det är kanske inte en ny idé att man kan önska sig en upplevelse i julklapp, men nu finns det så många bra tjänster som erbjuder upplevelser. Man kan till exempel få brunchdater till två, eller gå gå en föreläsning inom något spännande.

Varför inte önska sig konsertbiljetter i julklapp, eller roliga festivalbiljetter.

Tester online


Publicerat den 25 april 2021 i kategorin Tips

Grunden i en önskelista är att önska sig bra grejer. Men hur vet man egentligen vad som är bra? Ett bra tips är att läsa igenom olika tester på nätet innan eller i samband med att du skriver din önskelista. En bra sida för att läsa olika tester är Hemfakta – där testar de allt mellan himmel och jord, men med fokus på sådana prylar som är populära just nu. Men varför är det egentligen så viktigt att läsa igenom olika tester innan man bestämmer sig för vad man lägger till på sin önskelista? Detta ska vi nu reda ut.

När du inte kan se och känna på din önskesak innan

Det är idag vanligt att vi gör en stor del av vår shopping på nätet. Detta är både på gott och på ont. Samtidigt som vi får tillgång till ett enormt utbud av prylar – och ofta också bättre priser – har vi inte samma möjlighet att se och känna på varan innan vi handlar. 

En del butiker på nätet ger väldigt utförliga beskrivningar av sina varor och hos vissa av dessa kan du till och med se varje pryl i 360 graders bilder. Andra nätbutiker är inte lika dedikerade och varan kanske beskrivs med några få ord och en halvdan bild. Utifrån en torftig beskrivning är det svårt att göra sig någon egentlig uppfattning om den sak man vill köpa – samtidigt behöver det inte alls betyda att varan är dålig. 

Om du inte själv har möjlighet att titta på varan innan du handlar den (eller i detta fall önskar dig den), är det klokt att läsa igenom olika tester, eftersom personerna i dessa har gjort jobbet åt dig. De har tittat känt, vridit, vänt och klämt på prylen. Testerna blir därmed din närmaste länk till en personlig upplevelse av saken, utan att själv ha chans att se och känna på den. I de olika test-recensionerna ges också en mer uppriktig beskrivning av de saker som testats, i jämförelse med butikens beskrivning som ju endast är till för att sälja. 

Om du sett prylen men inte fått chans att testa den

Om du faktiskt har sett den pryl du önskar dig – du kanske har fått chans att både se och känna, men inte testa funktionen – så har testerna gjort jobbet åt dig även i detta fall. 

Ponera att du önskar dig en kaffebryggare och du har sett ut en riktigt snygg sådan, som du har hittat i valfri el-butik. Eftersom du inte har chans att testa den i butiken, är det klokt att läsa igenom några tester först, för att se hur andra personer som använt bryggaren upplever den. Det spelar inte någon roll hur snygg bryggaren är, om det visar sig att den alltid bränner kaffet eller om knapparna lossnar efter bara några användningar. Har du läst tester om just den kaffebryggaren kommer du då ha stenkoll på att du bör välja någon annan bryggare att lägga till på önskelistan – och med största sannolikhet kommer testerna även leverera förslag på bättre alternativ att addera till din önskelista istället. På så vis kan du fortfarande önska dig en bryggare – men en som fungerar finemang istället. Blev du intresserad? Läs vilken kaffebryggare som är bäst i test!

Vilken kaffebryggare är bäst i test?

10 studentpresenter 2021


Publicerat den 18 april 2021 i kategorin Tips

Äntligen har våren kommit – och solen med den. Studenten lurar runt hörnet och om du tillhör en av de lyckliga elever som snart ska kasta mössan, kommer du sannolikt inom en snar framtid få den klassiska frågan från släkt och vänner om vad du önskar dig i studentpresent. Har du ännu inte funderat i dessa banor, eller om du behöver inspiration, kommer här 10 tips på vad du kan sätta på din önskelista inför studenten 2021

1. Husgeråd

Kanske ska du snart flytta hemifrån – eller kanske har du precis flyttat. Husgeråd är sådant som är ganska tråkigt att köpa själv, och framförallt kan det snabbt bli dyrt eftersom det brukar vara ganska många saker som behövs. Om du inte är specifik med vilken typ av husgeråd du önskar dig kan du få allt möjligt spännande att använda i köket – ofta saker du inte ens visste att du behövde förrän du fick dem. Tips: allt i gjutjärn håller i evigheter och är tacksamt att få i present.

Husgeråd – kanske den vanligaste studentpresenten?

2. En framtidsinvestering

Att önska dig en framtidsinvestering i studentpresent är något ditt framtida jag kommer tacka dig för, även om det kanske inte känns så kul just för stunden. En framtidsinvestering kan vara en valfri insättning till ditt buffertkonto – men det kan också vara till exempel ett guldsmycke eller ett prydnadsföremål som inte minskar i värde med åren. 

3. Upplevelse

En upplevelse är något du bär med dig hela livet. Idag finns flera olika aktörer som specialiserar sig på att sälja enbart upplevelser där du kan få inspiration – här kan du hitta allt från ballongflygning till turridning. Extra roligt är det kanske om du får genomföra upplevelsen tillsammans med valfri person – de flesta upplevelser blir bättre om man delar dem med någon man tycker om. 

Ballongflyg är en minnesvärd studentpresent

4. Minnesbok

Få saker är så fina som en minnesbok från någon du tycker om. Det kan till exempel vara en fotobok fylld av bilder och minnen som du och den person som ger dig boken har upplevt tillsammans. För den som har skriftens gåva finns det också jättefina böcker som man kan skriva i själv och ge bort. 

5. En personlig gåva

Med en kaffemugg som är tapetserad med hela ditt ansikte lär du aldrig mer behöva vara med om att någon har tagit din kaffemugg på jobbet. Idag finns det ett otroligt stort urval av presenter som går att få printade med valfritt namn eller bild – allt från smycken till fickpluntor.

6. Smycke

En gåva som aldrig går ur tiden är ett smycke. Kanske finns det något speciellt halsband som du haft span på en längre tid – eller du kanske föredrar att bli överraskad. Fördelen med att låta andra välja själva, är att man ofta får något som man själv aldrig hade tänkt på att köpa, samtidigt som resultatet brukar bli väldigt bra. 

7. Presentkort

Finns det någon mer universal gåva än ett presentkort på valfri butik? Det är kanske inte en så väldigt spännande present, men samtidigt vet du att du kommer bli nöjd med din gåva eftersom du kan köpa vad du vill med presentkortet. Om det är svårt att välja någon speciell butik du önskar dig ett presentkort från, finns det i till exempel gallerior och shoppingcenter som regel presentkort som gäller i alla butiker i centret. 

8. Robotdammsugare

En dammsugare kanske inte låter som någon höjdarpresent, åtminstone inte om man inte råkar tillhöra den mikroskopiskt lilla skara människor som faktiskt älskar städning. Men faktum är att en dammsugare är en rätt bra present ändå – och kanske framförallt då en robotdammsugare. Har man aldrig haft en robotdammsugare innan vet man inte vad man saknar – men den som en gång haft en vill aldrig mer vara utan. 

9. Inredningsdetaljer

Att inreda hemmet kan fort bli dyrt och ibland kan det sitta långt inne med inspirationen. Att önska sig inredningsdetaljer kan därför bli en boost både för din inredning, såväl som för din kreativitet och inspiration. Har du alltid drömt om att ha någon av Kay Bojesens figurer har du ett ypperligt tillfälle att önska dig dessa nu – de är en perfekt studentpresent. Vill du bara ha lite nytt att vila ögonen på i din lägenhet kan du ge fria tyglar till den som ska köpa presenten – att låta sig inspireras av andras stil är faktiskt riktigt kul. 

10. Mat

Mat låter faktiskt till och med tråkigare än en robotdammsugare – vi vet. Men tänk såhär – om du precis tagit studenten och ännu inte säkrat dig en anställning, kan kontot sina snabbt. Just mat är något som du inte klarar dig utan och även om det är fullt möjligt att leva på nudlar under flera månaders tid, är det varken gott eller hälsosamt. Om du önskar dig mat i studentpresent (förslagsvis då torrvaror med god hållbarhet, alternativt frysvänlig mat), har du säkrat din framtida livskvalitet för ett tag framöver – och förhoppningsvis hinner du hitta dig en anställning innan det är dags för nudeldieten.  

Fler tips

I vår presentgenerator hittar du specifika presenttips till dem som är studenter.

Present till den medvetna: Tandblekning hemma


Publicerat den 11 april 2021 i kategorin Arkivet (Önskelista)

Ingenting ger ett bättre intryck än vita och välskötta tänder, men tyvärr är det lätt att tänderna blir missfärgade. Drycker som rödvin, kaffe och té lämnar fläckar efter sig som gör att tänderna ser gula eller bruna ut. För att inte tala om de fläckar som nikotin och godis som lakrits kan orsaka. Som tur är går det att få bort även de värsta fläckarna med ganska enkla medel. Om du känner någon som har ett vackert leende och har uttryckt att de gärna vill ha vitare tänder så är svaret ett kit med tandblekning.

Det är viktigt att välja den bästa tandblekningen om du vill ge bort ett kit som present. Alla tandblekningskit är inte lika effektiva och därför är det bäst att gå på rekommendationer från andra som har testat några stycken. En del tandblekningskit kan leda till ilningar och därför är det bäst att välja ett som är skonsamt mot tänderna. Ett kit som brukar rekommenderas är Dentway och den ger samma typ av blekning som av tandläkarna, men till en bråkdel av priset.

När du ska ge bort ett tandblekningskit som present så är det viktigt att välja ett komplett paket som innehåller allt som behövs för att göra en säker behandling. I ett kit brukar man hitta den blekande gelén, tandskenor och en utförlig bruksanvisning. Andra kit är UV-aktiverade och innehåller därmed även en UV-lampa. Det sista du vill är att ge bort en present där mottagaren måste köpa till något för att den ska fungera, så läs på innan du köper för att säkerställa att allt finns med.

Hur ofta måste egentligen den som får presenten bleka tänderna för att se resultat? Det kan variera beroende på vilken nyans de vill uppnå, hur missfärgade tänderna är och hur effektivt kitet är. Men det är vanligt att göra en behandling två gånger om året: en gång för att få bort fläckarna och en gång för att upprätthålla resultatet. Ett tandblekningskit räcker ofta till flera appliceringar.

För att resultatet ska hålla längre är det bäst att dricka mörka vätskor med sugrör och använda en blekande tandkräm mellan behandlingarna. Använd inte saker som bikarbonat eller salt för att bleka tänderna hemma, eftersom det kan slita på emaljen och leda till gulare tänder efter ett tag. Att lägga till ett återanvändbart sugrör och en blekande tandkräm till presenten kan vara en bra idé.

Ett sista tips är att köpa ett tandblekningskit till både dig och din vän. Det kan vara roligt att bleka tänderna tillsammans och inte minst när resultatet börjar synas. Ett tandblekningskit är kanske inte något som du köper till en ytlig bekant, men det är en perfekt present till din partner, förälder eller bästa vän som värdesätter vackra leenden.

Tandblekningskit

3 försenade klappar efter pandemijulen


Publicerat den 20 februari 2021 i kategorin Tips

Pandemin ledde till en ovanlig jul 2020. Många av oss ställde in firandet eller umgicks i mindre sällskap, vilket gjorde att vi inte fick chansen att ge den där speciella personen sin julklapp.

2021 ser dock ut att bli ett ljusare år (peppar, peppar), och med vaccinet som väntar runt hörnet ser det ut som att julklappsutdelningen till slut kan bli av. Här kommer några tips på 3 försenade julkallpar efter pandemijulen, från nätbutiker som faktiskt fortfarande har kvar sina julerbjudanden.

Presenter

1. Kaffemaskin

Ekonomer älskar att prata om hur mycket pengar det går att spara på att inte köpa take away-kaffe varje dag. Och visst, de har väl en poäng. Vad de dock inte väger in i ekvationen är hur mycket sämre hemmakaffet är än en riktigt bra cappucino från en kaffebar.

Känner du någon kaffeälskare som isolerat sig under pandemin? Då är den personen verkligen värd en riktigt fin kaffemaskin. Varför inte en VertuoPlus Deluxe Round Top från Cervera?

Kaffemaskin

2. Smart klocka

I början av de smarta klockornas existens var vi lite osäkra på vad vi egentligen skulle använda dem till. Nu står det dock klart att den smarta klockan är det ultimata verktyget för en aktiv livsstil.

Den lille gynnaren på handleden är den perfekta kompanjonen på löpturen. Den kollar pulsen, har inbyggd stegmätare och funkar som musikspelare utan att telefonen behöver följa med.

Om 2020 var soffpotatisens år får 2021 bli hurtbullens år. Överraska din mest försoffade kompis med en smart klocka, förslagsvis Apple Watch S4, som du hittar på Surf.nu.

smart klocka

3. Prenumerationsbox

Vi är säkra på att dina vänner och familjemedlemmar verkligen saknade sin halvårsprenumeration på något livsstilsmagasin i julas.  Men får vi komma med ett förslag?

Om du prompt måste ge bort en prenumeration i julklapp kan du väl åtminstone göra det med stil.

Prenumeration.online hittar du alla prenumerationer du kan tänka dig. Särskilt kategorin ”Prenumerationsboxar” är perfekt för den försenade julklappen.

Vad är då en prenumerationsbox?

Det kan vara allt från skönhetsprodukter, parfymer, kläder, till kattleksaker och upplevelser. Tanken är att du köper en prenumeration på en eller flera boxar.

Innehållet i boxarna väljs ibland ut baserat på dina önskemål, och ibland det bara rena överraskningar. Du behöver dock aldrig oroa dig för att innehållet inte ska hålla hög kvalitet.

3 försenade julklappstips