Då passar en klocka som present


Publicerat den 03 augusti 2023 i kategorin Tips

En klocka är en ganska unik, och personlig, present som framförallt passar till speciella högtider och händelser. Det vanligaste är även att klockan ges till någon inom familjen.

Första klockan – När barnet fyller 5 – 6 år

Många barn får sin första klocka vid 5 – 6 års åldern. En present som ofta uppskattas av barnet då det ses som ett tecken på ålder och mognad. Fokus bör vara på hållbarhet och att barnet tycker att klockan är snygg att ha på sig. Tänk efter om det ska vara analog eller digital urtavla!

Skolavslut och student

De lite dyrare, och finare, klockorna passar att ge bort vid jämna födelsedagar eller stora händelser i livet. Det kan exempelvis vara konfirmation, examen eller studenten. Det blir därmed inte bara en fin present utan ett sätt att minnas tillbaka på exempelvis studietiden och bedriften att ha klarat studierna.

Födelsedag till din partner

En klocka ses oftast som en väldigt personlig present. Detta i likhet med halsband, ringar och andra liknande accessoarer. Det kan vara orsaken till att man oftast får den av sin partner.

Klockan är därmed inte bara funktionell utan även ett tecken, som ses dagligen, på er kärlek. Ska den ges bort till din partner är därför ett tips att inte välja de ”billigaste” modellerna utan kända märken som står för kvalité. Kända och populära märken på damklockor är exempelvis Lady Like, Hannah Marin och Civo. Inom utbudet av herrklockor finns exempelvis märken såsom Megalith, Miyota och och Casio.

Av arbetsgivaren på 50- eller 60-årsdagen

Generellt får arbetsgivare bara ge de anställda julklappar och gåvor till ett lägre belopp varje år. Men det finns några undantag. Ett exempel är om företaget firar 25, 50, 75 eller 100 år då värdet inte får överstiga 1500 kronor. Dessutom kan företaget ge en minnesgåva efter exempelvis 20 års tjänst eller på en 50- eller 60-årsdag. Värdet får du vara upp till 15 000 kronor.

Förr var det mycket vanligt att företag gav sina anställda en klocka efter 20 år i tjänsten. Nu för tiden är det däremot vanligare med andra gåvor alternativt ett presentkort så att mottagaren kan välja fritt.