1 månad kvar till jul


Publicerat den 24 november 2011 i kategorin Arkivet

Idag är det exakt en månad kvar till jul och det är redan i nästa vecka dags att öppna första luckan i julkalendern och räkna ner till dopparedagen. Inför det är det mycket som ska förberedas och planeras. Julklappar ska inhandlas, julmiddag ska planeras och julpyntet ska plockas fram. Därför kan det vara bra att börja i god tid för att inte behöva stressa med allting i sista stund.

När det gäller att ta fram allt pynt så finns det många olika ”regler” kring när man ska plocka fram allting. Eftersom första advent redan är i helgen kan det dock vara dags att iallafall börja plocka fram adventsljusstaken och få koll på var övriga julsaker ligger. Det kan även vara bra att se till så att alla julkulor är hela och att lamporna i ljusslingorna fungerar så att du har tid på dig att ordna nya om det skulle behövas.

Angående julmaten kan det vara bra att redan nu börja planera ungefär vad du ska ha på ditt julbord och hur mycket av detta som du ska tillaga själv eller köpa färdigt. På så sätt kan du redan nästa gång du besöker matbutiken börja plocka på dig vissa produkter för att försäkra dig om att de inte tar slut.

Julklappshandeln har redan dragit igång för fullt och butikerna julskyltar och spelar julsånger. När det gäller inköpet av julklappar kan det vara en idé att skriva upp vilka du ska köpa presenter till och om du redan nu har några idéer på vad du ska ge bort. På så sätt kan du ha detta lite i bakhuvudet när du går och kikar i butikerna. Att behöva springa i butikerna dagarna innan jul kan bli väldigt stressigt och det är därför bra att vara ute i god tid. Många väljer även att göra sin julshopping hemifrån över nätet. På så sätt kan man även spara pengar med olika rabatter och även hitta produkter som ej finns i butikerna.

Här följer ett par rabattkoder som du kan använda för att shoppa på nätet!

Solentro.se – Gör din egen bok och ge bort i present! Rabattkod ”2009nysol” ger nya kunder 50 kronor rabatt vid sitt första köp.
Barkurser.se – Överraska med en bartenderutbildning! Rabattkod ”DOUBLE2012” ger 250 kr rabatt på valfri utbildning.
Bluestore.se – Hårvård med attityd för alla hårtyper. Rabattkod ”bluestore2011” ger 10% rabatt på HELA sortimentet.
Jumpinshop.com – Jumpin and chill out! Rabattkod ”jumpinxmas” ger 250 kr rabatt på din beställning
Onestopplus.se – Mode på nätet i generösa storlekar. Rabattkod ”2458082” ger 10% på alla varor samt fri frakt
Ziperall.se – Den svenska jumpsuiten. Rabattkod ”GETZIP” ger 100 kr rabatt på din beställning
Nelly.com – Kläder och skor för alla tillfällen. Gilla Nelly på Facebook och få 10% rabatt på nästa beställning